dilluns, 5 de desembre del 2011

UN MALSON AL MEU ARMARI
Autor i il·lustrador: Mercer Mayer


Un altre llibre de monstres amagats al dormitori. Aquesta vegada surten de darrera una porta però  el seu autor també diu que són un retrat dels temors de la seva infància.


Mayer és un americà que ha escrit i il·lustrat més de 300 contes. De la seva infància en sabem que viatjava molt seguint al seu pare que era mariner. Va estudiar a Honolulu però va ser a New York on va començar la seva carrera. Al començament, quan ensenyava per les editorials el seu book, li deien que era dolentíssim i que es dediqués a una altra cosa.

Però va insistir i insistir (bé també el va ajudar casar-se amb una senyora propietària d'una editorial, suposo) i, al final, li van publicar el seu primer llibre de contes que parlava d'ell mateix: A boy, a dog and a frog.


De fet, va ser el primer que va publicar contes per a infants sense paraules, on la història s'explica només pels dibuixos. Té una sèrie de contes sobre petits monstres, molt popular a Amèrica, que s'anomena Little Critter.


Amb aquest llibre que recomanem avui, Mayer es va guanyar el reconeixement del públic -sobretot dels nens i nenes-, ja que el van comparar amb el ja clàssic Allà on viuen els mostres del novaiorquès Maurice Sendack. Segur que n'heu vist la pel·li.


Badalona, 29 de novembre de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada