dimarts, 20 de desembre del 2011

L'HERBARI DE LES FADES
Autor: Sébastien Perez
Il·lustrador: Benjamin Lacombe


Quin llibre més
fan-tàs-tic!


Vull començar per aquí: m'agrada tot d'aquest llibre. 


Té una mida ideal per poder llegir amb comoditat i gaudir de les meravelloses il·lustracions de Lacombe.


Fa una olor de tinta i paper boníssima, de les millors que he sentit darrerament (sobretot tenint en compte que no paro de llegir per l'ordinador, el mòbil i el iPad, que no fan olor de res, sniff!)


El tacte del paper, d'un gruix ideal, és genial; té pàgines troquelades que, si les encares a la llum (millor del sol que entra per la finestra), el joc d'ombres que es produeix queda perfectament integrat amb la il·lustració de la pàgina.


La història també m'agrada. El llibre és en realitat el diari d'un eminent botànic rus a qui se li encomana la tasca de descobrir l'elixir de la immortalitat. Investigant, investigant, arriba a un bosc molt especial i allò que hi descobreix canvia per sempre les seves idees i, fins i tot, la seva vida. 


He descobert una pàgina web amb molta informació sobre el llibre: una presentació del llibre i els seus continguts, un vídeo del making-off, un tastet de la seva versió en e-book (amb molts continguts addicionals que el milloren però sense aquella bona olor, això sí que no ho té), etc. No us la perdeu, podeu visitar-la fent clic AQUÍ


És un llibre realment especial, gaudiu-lo:




Badalona, 21 de desembre de 2011.
CONTES MACABRES de Edgar Allan Poe
Il·lustracions de BENJAMIN LACOMBE
Quina poOOOOooor!

A mi personalment, m'encanten les històries de por, de totes classes: de fantasmes moderns, de fantasmes antics, de mòmies que reviuen, d'esperits malèfics,de monstres de tota mena, de nits de pluja, de dimonis,...  potser les gòtiques són les que em fan esgarrifar més. És per això que no me'n puc estar de recomanar-ne sempre un.

L'Edgar Allan Poe en sabia un niu d'escriure històries de por,i aquest volum que acaba de sortir inclou uns quants dels seus millors contes: Berenice, El gat negre (amb les pàgines ben negres, uuuuuuhhhhh!), L'illa de la fada,El cor delator, La caiguda de la casa Usher, El retrat oval, Morella, i uns quants més. A més a més, hi ha una part del llibre reservada per a la biografia d'aquest "terrorífic" escriptor.



Com podeu veure, és una edició magnífica dels contes de Poe, amb una qualitat insuperable si tenim en compte que està il·lustrada per Lacombe.

Visiteu el seu bloc punxant AQUÍ

Amb els seus dibuixos tan acurats sap trobar aquell punt gòtic que tan bé li va al to de les històries. Alhora els seus personatges són fets per als infants, ja que tenen aquell punt tendre i innocent (no us deixeu enganyar!).

Badalona, 21 de desembre de 2011
LLEGAT
Autor: Christopher Paolini




I ara un llibre per a més grans, una gran novel·la fantàstica de més de 790 pàgines...una delícia!


És el quart volum d'una trilogia :) de dracs. Quan vam llegir el primer, ERAGON, ja vam poder intuir que amb el naixement del petit drac Shaphira - en principi el darrer de la seva espècie- de dins d'un ou de color blau les aventures que en sortirien no tindrien aturador. Sí la pel·lícula també va ser genial. 


Després de ERAGON, va venir ELDEST, i després BRISINGR...segur que amb el LLEGAT tornarem a patir.


Jo me'l llegiré aquest nadal però us el recomano abans de fer-ho perquè estic segura que no ens decebrà.




Badalona, 21 de desembre de 2011.
BESOS que fueron
 y no fueron
Autors:    Roger Olmos 
David Aceituno

Aquest és un altre llibre de petons perquè a mi m'agraden els petons i estic molt d'acord amb què  hi ha petons de moltes maneres i amb objectius diferents. De vegades també hi ha petons amb certs objectius que n'aconsegueixen d'altres.  
I quins factors influeixen en el petó perfecte? Els llavis? El context? El gust?  
Has estat mai tant desesperada per un petó que t'hauria anat bé tenir una màquina de fer petons? 
Potser és que no  coneixes   la manera de demanar-los... T'has preguntat mai on van a parar el petons que no vol ningú?

Aquest llibre té totes les respostes a les preguntes que t'has fet algun dia sobre els petons. Segur.

SI VOLS FULLEJAR EL LLIBRE FES CLIC AQUÍ

I en aquest vídeo podràs veure  com treballa l'il·lustrador:
Badalona, 21 de desembre de 2011.

365 BESOS
Autor i il·lustrador: Kimiko

Sí, sí... un llibre de petons. 
Però també és un gran llibre ple d'animals que es fan petons
en parella, de tres en tres, i potser n'hi trobareu algun que encara no s'hi ha posat. 
Però és també un gran calendari:
 dues grans pàgines per a cada mes de l'any, 
vinga! a comptar.
A cada pàgina una llista de petons:
a veure si els trobeu tots.
A qui no li agraden els llibres d'en 
Kimiko?


Badalona, 21 de desembre de 2011.


EL CARNAVAL DELS ANIMALS
Autora i il·lustradora
 Marianne Dubuc

Aquest conte és per als més petits, petits, però espavilats!

Un conte ple d'animals convidats a una festa de disfresses i, de què es disfressen els animals? Esclar, d'altres animals. Qui és qui? El lleó es disfressa d'elefant, i l'elefant de lloro, i el lloro de tortuga, i la tortuga de...

És un llibre molt gruixut de fulls gruixuts i que es poden llepar una mica, amb mooooolts d'animals vestits d'altres animals, un llibre una mica boig.

Si punxeu aquí podreu visitar en bloc d'aquesta escriptora francesa.

Quan vaig escollir aquest llibre per la ràdio, el primer que em va cridar l'atenció va ser el títol del llibre ja que em va recordar la música composada per Camille Saint-Saëns l'any 1886, un divertiment, un altre carnaval d'animals però aquest cop musical. Aquí n'hi ha un tastet: Le Lion.

Badalona, 21 de desembre de 2011

dilluns, 5 de desembre del 2011

CARLOTA
Autora: Geraldine Collet
Il·lustradora: Estelle Billon-Spagnol

I direu "ara una altra princesa!" però no us ho penseu pas!La Carlota és una nena original,decidida, gens convencional i amb les idees claríssimes. Diu unes veritats com temples, posa blanc sobre negre les estafes de la vida. 

És un llibre que es pot llegir a partir de  8 o 9 anys però té tanta ironia que és apte per a tots els públics...

A mi m'agrada perquè m'ha semblat que expressa una visió molt femenina de la vida, parla d'aquelles coses que sempre has pensat però que no t'has atrevit a dir mai. 

Podria arribar a dir que l'he trobat fresca i aguda com la Maitena però en versió infantil, una delícia.

Badalona, 29 de novembre de 2011.

HI HA RES MÉS AVORRIT QUE ÉSSER UNA PRINCESA ROSA? de Raquel Díaz Requena


Un llibre altament recomanable, especialment si ets una nena rosa ja que et dóna una altra perspectiva de la vida de les princeses roses. Elles n'estan tipes de vestir exclusivament de color rosa i d'esperar que els prínceps blaus els ho facin tot, com si elles fossin tontes! A més a més, potser als prínceps blaus els passa el mateix amb el color blau...


L'escriptora i il·lustradora d'aquest llibre és sevillana i sempre s'ha dedicat a dibuixar i explicar contes i es nota. És un llibre preciós, amb unes pintures potents que expressen molt. No puc deixar de dir que és un llibre de format massa petit per al tipus d'il·lustració que conté. És una llàstima que la editorial no hagi sigut més esplèndida. Es mereix ser un gran àlbum il·lustrat.


Badalona, 29 de novembre de 2011
MUNCLE TROGG
Autora: Janet Foxley
Il·lustrador: Steve Wells


Un altre llibre de monstres, sí què passa? A mi em fascinen les històries de monstres de tota mena. No, no, jo quan tinc por sommio amb extraterrestres que d'un moment a un altre envairan Badalona. 


Aquest va de gegants, però el nostre protagonista és el més petit dels gegants, em sembla.I ja n'està tip que els seus col·legues se'n riguin. Ell té l'alçada d'un humà, -és com els "petitons", li diuen-. I al final es decideix a anar a conèixe'ls. Els seus descobriments són sorprenents!

És un llibre que jo recomano per a infants a partir de 7 o 8 anys. Té un format de novel·la juvenil i té bastantes pàgines però la lectura és molt amena i la lletra és de la mida ideal per llegir-lo amb comoditat. Els dibuixos són en blanc i negre, molt divertits, i complementen a la perfecció el text. Són una mena de dibuixos que em recorden als de Quentin Blake, que acompanyen la majoria de llibres del meu autor preferit, Roal Dalh.


De l'autora s'aquest llibre en sabem que és mestra i que treballa d'administrativa a una Universitat anglesa. Sempre li ha agradat escriure i els seus primers llibres se'ls va autoeditar. Ara ha  estat reconeguda la seva tasca ja que amb aquest llibre ha rebut un premi important que concedeix The Times i he llegit a algun lloc que la Sony li ha comprat els drets per fer-ne ben aviat uns dibuixos animats!


Badalona, 29 de novembre de 2011
UN MALSON AL MEU ARMARI
Autor i il·lustrador: Mercer Mayer


Un altre llibre de monstres amagats al dormitori. Aquesta vegada surten de darrera una porta però  el seu autor també diu que són un retrat dels temors de la seva infància.


Mayer és un americà que ha escrit i il·lustrat més de 300 contes. De la seva infància en sabem que viatjava molt seguint al seu pare que era mariner. Va estudiar a Honolulu però va ser a New York on va començar la seva carrera. Al començament, quan ensenyava per les editorials el seu book, li deien que era dolentíssim i que es dediqués a una altra cosa.

Però va insistir i insistir (bé també el va ajudar casar-se amb una senyora propietària d'una editorial, suposo) i, al final, li van publicar el seu primer llibre de contes que parlava d'ell mateix: A boy, a dog and a frog.


De fet, va ser el primer que va publicar contes per a infants sense paraules, on la història s'explica només pels dibuixos. Té una sèrie de contes sobre petits monstres, molt popular a Amèrica, que s'anomena Little Critter.


Amb aquest llibre que recomanem avui, Mayer es va guanyar el reconeixement del públic -sobretot dels nens i nenes-, ja que el van comparar amb el ja clàssic Allà on viuen els mostres del novaiorquès Maurice Sendack. Segur que n'heu vist la pel·li.


Badalona, 29 de novembre de 2011
JO MATARÉ MONSTRES PER TU
Autor: Santi Balmes
Il·lustradora: Lyona

L'autor d'aquest conte no és escriptor de contes; és el cantant de Love of Lesbians. Però la il·lustradora, tampoc és il·lustradora, és dissenyadora gràfica, realitzadora de videoclips i fotògrafa. 

En Santi diu que aquest conte explica un dels seus somnis recorrents a la seva infantesa: la por als monstres que s'amaguen a sota el llit quan te'n vas a dormir. Ell imaginava que cada nen, cada animal, cada cosa, tenia una versió "en monstre" d'ell mateix a l'altra banda, sota terra. 

Lyona representa a la perfecció aquest món monstruós, paral·lel al nostre, com si es tractés d'un mirall. Però, que sigui un món de monstres, potser no cal que vulgui dir que faci por, no?

És un llibre escrit a mà, amb lletres de veritat que costen poc de llegir per el seu traç natural. Molt recomanable, tant per el tema com per la quantitat de text, per a primers lectors.

Badalona, 29 de novembre de 2011.