dimecres, 23 de maig del 2012

EL LLADRE DE MENJAR
Autors: Mar Virgili i Ramon Cabrera
Il·lustrador: Pere Virgili

Feia temps que no recomanava un llibre per practicar la lectura. Jo trobo que hi ha una franja d'edat on la destresa en la lectura demana un text senzill perquè prou feina tenim amb saber llegir una paraula darrera una altra com perquè s'hi afegeixi una  història amb un argument difícil. Però, llavors, la majoria de llibres que ens cauen a les mans no tenen cap interès. Les seves històries són tan i tan planes que és com llegir per llegir. I passa allò de pensar que quin rotllo això de llegir, buff!

És per això que quan em cau a les mans un llibre pensat per a primers lectors i que manté un bon equilibri entre la dificultat de les paraules, diguem-ne "formal", i l'interès de la història que explica, no vull deixar de recomanar-lo. I aquest n'és un.

Un misteri entre olles i fogons que cal descobrir si volen mantenir el restaurant obert. Diversos personatges i punts de vista molt diferents, potser el problema és que no s'hi han fixat bé amb les pistes...sort d'en Pau, el narrador de la història.

El lladre de menjar és una senzilla i petita novel·la policíaca amb què tots els nens i nenes que fa poc que han après a llegir gaudiran i els farà venir ganes d'aprendre a llegir millor per poder llegir més històries com aquesta.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada