dimecres, 20 de juny del 2012


LA MONA LISA
Autora: Patricia Geis

Aquest Pop-up ens desvetlla tots els secrets del quadre més famós de Leonardo da Vinci. És un llibre pensat per als joves interessats en l’art ja que ens apropa a aquesta obra d’una forma gairebé científica. Llegint-lo i senguint-ne les indicacions s’aprèn a analitzar i interpretar diferents aspectes de la Mona Lisa.

A base de solapes que s’aixequen o enginys que s’obren i tanquen l’autora, Patricia Geis,  ens desvetlla la història que envolta aquest quadre i fa que ens fixem en molts petits detalls que ens ajuden a contextualitzar-lo i, en definitiva, a entrendre’l.

No et descuidis de fer-hi una ullada!







PICASSO I MINOU
Autor: P.I.Maltbie
Il·lustracions: Pau Estrada

Una novel·la biogràfica del gat de Picasso i, per tant, d’aquest pintor genial. L’autor es permet algunes llicències literàries que aclareix i justifica al final del llibre junt amb la reproducció d’algunes obres importants de Picasso.

És un conte que permet fer-nos una petita idea de com deuria ser la  la vida d’un pintor novell a París, com els sentiments es reflecteixen a l’obra d’un artista i quins fets poden influenciar la seva pintura.

Les il·lustracions de Pau Estrada són com fotografies de moments especials i coneguts de la biografia de Picasso que permeten al lector entrar i viure l’ambient del protagonista. 

AQUÍ fes-hi una ullada!

SUPERHEROIS EN EMBOLICS
Autora: Carmen Gil
Il·lustradora: Anna Laura Cantone

Aquest llibre esbojarrat conté un conte, no!, no!...dos contes, no!...tres, noooo! ...deu contes. La portada te un mecanisme per poder triar el que et vingui més de gust o jugar a trobar el personatge que treu el cap pel foradet. AQUÍ pots fullejar-lo.

Tots els contes parlen amb humor de moments difícils de superar o de pors diverses i els seus protagonistes mostren alguns recursos per a combatre’ls. Són històries tendres però en absolut nyonyes i els dibuixos de l’Anna Laura Cantone li van de primera!
Un recorregut per la història de l'art de la mà de Beatrice Fontanel per a totes les edats. Es tracta d'un llibre molt ben editat amb referències als pintors i escultors més importants de cada etapa de la història. 


Les reproduccions dels quadres i les obres d'art tenen molta qualitat. El primer llibre de consulta pels joves que s'interessen per l'art en majúscules.





Un llibre d’estiu!

Un llibre de coneixements en gran format amb il·lustracions de Fernando Vicente. Per aprendre cosetes d’Egipte Antic quasi bé sense voler.

El millor de tot és que a cada pàgina hi pots trobar un joc especial per a jugar amb el veí o la veïna, amb l’amic o l’amiga, amb el papa o la mama, i fins i tot hi pot estar interessat el germà o la germana! Ja ho veuràs! 

AQUÍ pots fer-hi una ullada.



dimecres, 23 de maig del 2012

EL LLADRE DE MENJAR
Autors: Mar Virgili i Ramon Cabrera
Il·lustrador: Pere Virgili

Feia temps que no recomanava un llibre per practicar la lectura. Jo trobo que hi ha una franja d'edat on la destresa en la lectura demana un text senzill perquè prou feina tenim amb saber llegir una paraula darrera una altra com perquè s'hi afegeixi una  història amb un argument difícil. Però, llavors, la majoria de llibres que ens cauen a les mans no tenen cap interès. Les seves històries són tan i tan planes que és com llegir per llegir. I passa allò de pensar que quin rotllo això de llegir, buff!

És per això que quan em cau a les mans un llibre pensat per a primers lectors i que manté un bon equilibri entre la dificultat de les paraules, diguem-ne "formal", i l'interès de la història que explica, no vull deixar de recomanar-lo. I aquest n'és un.

Un misteri entre olles i fogons que cal descobrir si volen mantenir el restaurant obert. Diversos personatges i punts de vista molt diferents, potser el problema és que no s'hi han fixat bé amb les pistes...sort d'en Pau, el narrador de la història.

El lladre de menjar és una senzilla i petita novel·la policíaca amb què tots els nens i nenes que fa poc que han après a llegir gaudiran i els farà venir ganes d'aprendre a llegir millor per poder llegir més històries com aquesta.






Autor i il·lustrador: DAV PILKEY

Tots els nens i nenes coneixen, a hores d'ara, els llibres de la mítica sèrie blava del Vaixell de Vapor del Capità Calçotets, aquell personatge com una mena de Súperman amb uns calçotets d'allò més clàssic per fora del vestit especial (de fet, com el mateix Superman però sense tant de disseny).

Doncs ara no ens podem perdre aquest nou llibre del mateix autor perquè, a més a més de ser tan o més esbojarrat, és en format còmic. Què més es pot demanar?

Aquí un deixo l'enllaç a la seva web, visiteu-la perquè hi ha jocs i, de passada, practicareu el vostre anglès

Als més grans us diré que no us el perdeu tampoc, que el llegiu amb el vostres joves. A mi em recorda una mica els treballs de Juanjo Sáez, però en una versió infantil (i sense paraulotes).



Autor i il·lustrador: Hervé Tullet

Un llibre, sí, un llibre. Segur?
S'ha de tenir a les mans aquest llibre per entendre 
el que us diré ara: es mou.
Un nou concepte per a un llibre, en principi, tradicional: amb una mica de text, en paper couché, amb unes il·lustracions  que l'acompanyen, modernes, però que no deixen de ser fetes amb pinzell i pintura, el mètode més clàssic...
I, malgrat tot, innovador. 
Si segueixes al peu de la lletra les instruccions de cada pàgina, t'asseguro que es mou i el millor és que ho fa sense piles ni despesa d'energia :)
Com? 
Ho descobriràs quan el tinguis a les mans. És divertidíssim!

Aquí us deixo un enllaç a la web de l'autor,
 visiteu-la perquè hi ha moltes idees interessants que posaran llum i color a la vostra vida. Jo ja ho he fet.




BLANCANIEVES
Autors: germans Grimm
Il·lustrador: Iban Barrenetxea


Més versions d'un clàssic. 

Blancaneus, la noia més guapa del regne, aquesta vegada en format de novel·la (o potser caldria dir conte) gràfica.

El text és íntegre, no es tracta, doncs, d'una adaptació però amb aquesta edició pren una personalitat actual i moderna.

Clicant AQUÍ podreu veure un vídeo relacionat amb aquest llibre i us adonareu que no podeu passar sense tenir-lo a les mans. Qui necessita la versió de Disney si pot gaudir d'aquesta petita meravella que cap a la butxaca?

Si voleu conèixer més coses d'aquest il·lustrador cliqueu AQUÍ i anireu a parar al seu blog personal.
Adaptació del conte dels germans Grimm
Il·lustrador: Mayalen Goust

Un altre clàssic, la nostra estimada Blancaneu. 
El text és una adaptació del clàssic que el fa entenedor per a nens i nenes ben joves.
Les il·lustracions no són gens clàssiques, però. A  mi m'agraden perquè tenen un aire japonès. 
PETER PAN Y WENDY
Edición del Centenario
Autor: J.M. Barrie
Il·lustrador: Robert Ingpen
Aquest llibre que us recomano avui NO és nou, ja ho sabeu tots que Peter Pan i Wendy és un clàssic; el meu clàssic preferit. Ni tan sols és nova l'edició. Per cert, és una edició esplèndida, molt ben enquadernada(amb una olor de llibre realment bo, ja sabeu que jo tinc un nas molt fiable en aquests temes :), i amb unes il·lustracions que són una obra d'art.

Aquí us poso un vídeo amb il·lustracions recents d'aquest artista consagrat, Robert Ingpen, perquè us feu una petita idea de què guarda aquest llibre que us recomano:


Quant aquesta edició del conte de Peter Pan, no vull descuidar-me de dir-vos que en aquest cas val molt la pena llegir el Pròleg a càrrec d'un parent de l'autor, Barrie, ja que explica uns detalls de la seva biografia molt interessants. I, per què "Edició del Centenari"?, doncs perquè és una edició commemorativa del 100 aniversari de la primera representació teatral del conte.

Com he dit al començament, NO és un llibre nou, ja fa uns anys que va sortir al mercat però he decidit recomanar-vos-el avui que faré un programa de la ràdio sense la Cristina Pitarque, la locutora que m'ha acompanyat des de l'inici d'aquest bloc. Per no allargar-me diré que és una de les afectades de les retallades salvatges que l'Ajuntament de Badalona està fent especialment en tot allò que fa referència a cultura i a joventut. La Cristina i jo compartim la passió per en Peter, l'etern adolescent, i li dedico aquesta recomanació d'avui. Un petó, Cristina i a volar, a volar...!

dilluns, 16 d’abril del 2012

LA PRINCESA INVISIBLE
Text: Mercè Anguera


Un llibre especial per a públic juvenil que li agradi la novel·la realista, de tocar de peus a terra.


La princesa invisible és una perruqueria amb les seves clientes habituals i un munt de vivències quotidianes. La Mei hi treballarà tot l'estiu, colze a colze amb la seva mare, a qui també coneixerem. També tindrà temps per sortir amb aquell noi que li agrada tant i de descobrir la veritable història de la seva iaia.


És una novel·la que parla d'afrontar canvis, de no arronsar-se davant dels reptes, de no amagar el cap sota l'ala quan hi ha problemes i d'encarar-se amb les pròpies equivocacions. És un elogi a  la capacitat de canviar de les persones i a la resiliència. I tot això abordat d'una forma senzilla, quotidiana, amb uns personatges de veritat, que no en tenen res d'herois ni d'heroïnes, són normals (i això per a mi és d'agrair). Us agradarà seguríssim, a mi m'ha encantat.


A més a més, aquest llibre és el guanyador del Premi Joaquim Ruyra d'enguany. Felicitats, Mercè!

LA LLEGENDA DE SANT JORDI... 
EXPLICADA PEL SENYOR DRAC!
Text: Carles Sala i Vila
Il·lustracions: Carole Hénaff


Ja us podeu imaginar que és ben diferent aquesta llegenda de sant Jordi. Tot és qüestió de punts de vista i de perspectiva.
Jo m'he escoltat aquest drac i tinc els meus dubtes ara sobre si en sant Jordi n'era tant de valent. El que m'ha quedat clar és que el rei no és aigua clara, no és de fiar. 

Potser ha arribat l'hora de fer justícia i restaurar la memòria d'aquest drac tan dibuixat!
Doneu una oportunitat a aquesta llegenda alternativa a la versió oficial, ja veureu què rebé que ho passareu :)



LA SELVA DEL PERESÓS
Text: Sophie Strady
Il·lustradors: Anouck Boisrobert 
               Louis Rigaud


Primer de tot avisar que es tracta d'un 
pop-up ple d'arbres que desapareixen. I amb ells el nostre peresós (clica a la paraula si vols conèixer un peresós de carn i ossos).


És un llibre per explicar als més petits la desforestació i les seves conseqüències.


L'estètica d'aquest llibre és minimalista i el peresós protagonista es camufla i s'hi amaga de primera.


Si voleu conèixer una mica més de l'obra de Anouck Boisrobert i de Louis Rigaud cliqueu al seu noms.











ROSSINYOL
Text: Sébastien Perez
Il·lustracions: Benjamin Lacombe


Un conte misteriós amb un poeta misteriós que envia poemes a un grup de nens i nenes sense deixar-se veure.

Un joc de pistes per qui vulgui trobar-lo.

Els dibuixos de Lacombe, sempre tan inquietants,
 tampoc aquest cop ens deixen indiferents.


LA PUÇA RUSSA
Text: Gemma Martí O'Toole
Il·lustracions: Noemí Villamuza


És un acordió.
És l'acordió de Polina, la puça russa del circ Magnífic.
I el seu interior conté la seva petita història, i la dels seus companys de carpa. I a més, en vers!

Ja fa quinze anys  de la primera edició del  Premi Sant Joan de Déu. Aquest guardó permet conèixer obres adreçades al públic infantil que destaquen per la seva gran qualitat. Aquest any es van presentar 133 originals i l’obra guanyadora ha estat aquesta que us presento, Una puça russa.

EL GOS I LA LLEBRE
Autora: ROTRAUT SUSANNE BERNER


Aquest és un conte molt maco, amb uns dibuixos de traç senzill, infantil però extremadament expressius i explicatius.


La història parla de la por, l'amistat, de fer el cor fort i ser valent i, sobretot, dels prejudicis.


Ningú sap ben bé perquè els gossos i les llebres no es parlen. Els gossos titllen a totes les llebres de porugues i les llebres diuen que tots els gossos són dolents. Però hi ha un gos i una llebre que, malgrat tot, davant de les inclemències del temps es fan amics.


No us perdeu la seva aventura!







CONTES PER TELÈFON
Autor: GIANNI RODARI
Il·lustracions: EMILIO URBERUAGA




Una altra reedició dels "Contes per telèfon", aquesta vegada il·lustrats per Emilio Urberuaga (el pare de la imatge de Manolito Gafotas).Visca!


Pels que no coneixeu aquest llibre us puc explicar que és un recull de contes molt curts que representa que un viatjant explicava cada nit per telèfon, des d'allà on es trobés, a la seva filla, que sinó no es podia adormir. Són contes curts perquè el senyor havia de pagar de la seva butxaca la trucada de telèfon des de l'hotel o des d'on fós. Què, encara que sembli increïble, no sempre han existit els telèfons mòbils!


Hi ha contes interessants, divertits, sorprenents, improvitzats, etc., etc...







ENNUVOLAT AMB RISC DE MANDONGUILLES
Text: JUDI BARRETT
Il·lustracions: RON BARRETT


És un llibre amb un títol estrany, ja ho sé, però ideal per a la primavera, oi?


La història comença un dissabte al matí quan la família d'en Henry seu a taula a punt d'esmorzar mentre el seu avi va fent pancakes (que són com una mena de creps).De cop i volta un dels pancakes aterra al cap d'en Henry i fa riure a tothom.


Aquest incident és l'excusa per a que l'avi els expliqui un conte sorprenent ple de coses bones per menjar i amb alguns problemes també.


Els dibuixos aporten molt de realisme a la història. Són fets amb ploma i tinta negra, alguns d'ells també acolorits, i tenen aquell aire especialment antic que els fa moderns,...
Aixxx!!! ja m'enteneu :)



dimecres, 21 de març del 2012

UN DRAC AMB MASSA FUMS
AUTORA: MARIA CARME ROCA
IL·LUSTRADOR: IGNASI BLANCH




Ja s'acosta Sant Jordi i...surten els dracs! En Fumera, el drac protagonista d'aquest conte s'acaba de despertar i s'ha de posar al dia perquè les coses han canviat molt des que se'n va anar a dormir!


La Maria Carme és una excel·lent escriptora, amb les seves històries, siguin per a petits o per a grans, pots estar segur que t'ho passaràs d'allò més bé! AQUÍ podeu conèixer la seva extensa obra, hi trobareu teca per continuar llegint després d'aquest petit conte.


Dic petit conte perquè té un format petit però de fet és un petit gran àlbum il·lustrat que ens permet gaudir dels dibuixos sempre tan expressius d'Ignasi Blanch


Correu a comprar aquesta edició especial per a Sant Jordi!





FILL DE ROJO
AUTOR: JOAN PORTELL
IL·LUSTRADOR: IGNASI BLANCH

Aquest conte és una joia! Va guanyar al 2008 el Premi Llibreter al millor àlbum il·lustrat.

Tracta d'una història de Catalunya també però d'una història ben trista que va passar durant la Guerra Civil. El llibre pretén explicar aquest fets als més joves per crear consciència del mal que fan les guerres. Els fets els explica un nen tal i com els va viure, cosa que permet veure'n una visió especialment dramàtica però senzilla alhora.

Els dibuixos expliquen tant bé la història com el mateix text tant per la interpretació dels espais com per l'expressió dels personatges que transmeten en algunes pàgines tristesa, duresa, por, indiferència i en d'altres l'alegria dels nens, aquella mena d'alegria que només ells no perden encara que s'enfonsi el món al seu voltant,... per sort!

Per saber com es va crear aquest àlbum podeu llegir AQUÍ una entrevista a l'il·lustrador i AQUÍ podeu visitar la seva pàgina web on trobareu mooooolts més dibuixos maquíssims!



LA LLEGENDA DEL MARINER DE SANT PAU
AUTOR: JOAN SOLER AMIGÓ
IL·LUSTRADORA: TXELL DARNÉ


Més llibres de llegendes catalanes!


Aquest cop es tracta d'un conte escrit per un autor local (de Badalona), Joan Soler, especialista en cultura i tradicions populars catalanes.


És una llegenda, ja transmesa per mossen Jacint Verdaguer, que explica com és que a Sant Pau de Seguries, un poble de terra endins hi podem trobar una masia que va pertànyer a un mariner.


No us penso pas explicar la història aquí, us recomano que la llegiu. Però com sempre us deixo un link on n'hi podeu fer un tast: AQUÍ (fixeu-vos a la dreta de la pàgina que podeu veure unes quantes pàgines del llibre a pantalla completa ;)


Les il·lustracions acompanyen molt bé tota la història i el protagonista és genial. Si llegiu la història veureu perquè li va tant bé tenir cap de suro !!!!


La Txell fa unes il·lustracions molt especials, quasi reciclables, amb objectes quotidians. Si visiteu aquest LINK en podeu veure unes quantes més. No us les perdeu!







EL LLIBRE I LA ROSA 
Geronimo Stilton




Als llibres de Geonimo Stilton no els cal presentació! Aquest cop el ratolí viatja a Barcelona un dia de primavera com avui per conèixer la diada. Aquesta excusa és bona per passar una bona estona amb peripècies assegurades als costat de Gerónimo.


Arran de la publicació d'aquest llibre va sorgir una polèmica perquè la versió castellana va sortir al mercat amb la il·lustració de la portada lleugerament diferent: sense cap senyera! Sí, sí heu llegit bé. El diari Ara se'n va fer ressò, ho podeu llegir i veure les diferències entre les portades clicant AQUÍ.





3 CONTES DE CATALUNYA
AUTOR: ENRIC GOMÀ 
IL·LUSTRACIONS: LLUÍS FARRÉ




Aquest és un llibre que té moltes coses bones: 

  • s'hi expliquen històries de Catalunya molt poc conegudes, anècdotes curioses
  • Enric Gomà les explica de meravella perquè ens fem un tip de riure
  • els dibuixos de Lluís Farré omplen totes les planes personalitzant els seus protagonistes

No us el podeu perdre!


Clicant AQUí podeu visitar el bloc de l'il·lustrador on hi trobareu mooooltes il·lustracions seves. Totes són fresques i divertides i, a més a més, el propi Lluís en fa cinc cèntims.









dimecres, 22 de febrer del 2012


LA INVENCIÓ D'HUGO CABRET
Autor: Brian Selznick

No és un llibre nou, però passa que ara n'han fet una pel·lícula...El llibre és per si sol una pel·lícula, val la pena llegir-lo: podeu llegir-ne les lletres o les imatges. Crec que diuen tant les unes com les altres i us ho demostraré...

...És un llibre, una novel·la gràfica que, confessaré, no havia llegit, tan sols n'havia observat els "sants" en una llibreria, fa bastant de temps. I un dia d'aquests vaig veure en un programa de la tele sobre cinema que parlaven de la pel·lícula, a punt d'estrenar, i n'explicaven l'argument. És curiós però veient el tràiler vaig tenir la sensació que ja l'havia vist feia anys i, vaig quedar realment perplexa.

Segur que tothom ja en coneix la història però, feu-me cas, no us perdeu els dibuixos originals en què es basa aquest film, perquè és un altre món!.



Visiteu la PÀGINA WEB DEL LLIBRE : hi trobareu vídeos, imatges per descarregar, informació de l'autor, i més coses...





CONTES SILENCIOSOS
Autor i il·lustrador: Benjamin Lacombe

Aquest conte  només té 8 pàgines,...però quines pàgines!
 Són escenes o millor dit, escenaris, de  vuit contes clàssics interpretats per Lacombe. I dic escenaris perquè cada pàgina és un fantàstic pop-up ple de sorpreses. 
En un d'ells hi podem trobar Naoko, protagonista d'un altre llibre seu, Els amants de la papallona. En un altre escenari hi podem trobar la mateixa germana de l'autor . Què com ho sé? Crec que només ho podràs descobrir llegint (o  mirant i tocant) aquest llibre que enamora. Lacombe  100 x  100!

Ara sí! Després de mirar aquest vídeo promocional del llibre  haureu de corre a buscar-lo, segur!



LA REINA DE LA NEU
Adaptació de Marie Diaz
Il·lustracions de  Miss Clara


La fada de  La Reina de la Neu d'Andersen és una de les fades més perverses que he conegut mai, i mira que n'he conegut, amb els anys que fa que llegeixo contes! Un ésser dolent, com no n'hi ha d'altre, que manipula els sentiments dels infants, ecccs! Però alhora és un conte que no pots deixar fins al final. 


Que no l'has llegit?? Doncs no et pots perdre aquesta adaptació lliure de Marie Diaz de totes les rondalles de l'obra La Reina de la Neu una història plena de tendresa i amistat.


És un llibre amb tapa dura, ben editat, amb paper sense lluentors cosa que  va de primera al tipus d'il·lustracions.


La il·lustradora, Miss Clara (pseudònim de Claire Guiral)fa unes il·lustracions molt especials i una mica inquietants que, de vegades, ens fan pensar que són una fotografia d'un diorama. És possible?


Podeu visitar el seu BLOG , que és realment especial a veure si ho esbrineu...si us plau, expliqueu-m'ho en un comentari aquí mateix!

dimarts, 21 de febrer del 2012

CUENTOS DE SHAKESPEARE
ADAPTACIÓ de Andrew Matthews
Il.lustracions de Angela Barrett


La parella d'autors que han fet possible aquest llibre són de renom internacional. Tots dos, escriptor i il·lustradora han estat guardonats amb importants premis dins del món de la literatura infantil i juvenil.


En aquesta ocasió s'han escollit 8 obres teatrals de Shakespeare...


El somni d'una nit d'estiu 
Enric V
Romeu i Julieta
Macbeth
Antoni i Cleopatra
Nit de reis
Hamlet
La tempesta


...que s'han adaptat en forma de conte, quasi bé hauríem de dir, en forma de thriller, ja que sóm molt emocionants i trepidants.


La publicació és de molt bona qualitat, amb unes tapes dures i gruixudes com les d'abans, amb una magnífica sobrecoberta, amb la il·lustració més bonica de tot el llibre, si se'm permet de dir-ho. El paper és lluent, paper couché, que fa lluir el tipus de dibuix que ens ofereix la seva autora.Les il·lustracions (la majoria editades en un format massa petit per al meu gust) són suaus, recreen ambients  de tota mena que ens ajuden a fer una immersió en aquesta lectura que ens atrapa.


Us recomano la PÀGINA WEB on l'editorial exposa algunes de les il·lustracions d'aquest fantàstic llibre.
LA INSPIRACIÓ ADORMIDA 


Autora:Sílvia G. Guirado
Il·lustradors: David Garcia Forés, Desiree Arancibia, Maria García Pérez

Un llibre contra la tristesa. Qui no el necessita avui dia?

La Sílvia ja havia escrit fa un parell d’anys, diguem-ne , la primera part d’aquest llibre, Els colors oblidats. Un viatge al món dels contes i de la imaginació amb la seva protagonista, la Carmesina.  En aquest nou llibre alguna cosa li passa a la Carmesina, sembla que no es troba bé. Qui li està prenent els seus colors? Per què està cada dia més trista?

El seu nou amic, Gat Negre, l’ajudarà a esbrinar què coi està passat!

És un llibre recomanat per a nens i nenes d’uns 10 anys perquè té mooooltes pàgines per llegir. Tanmateix, les il·lustracions són molt dolces, els ull grossos de la protagonista ens recorden a l’estil dels còmics manga però el tractament de la imatge és ben diferent. Hi ha algunes pàgines on la il·lustració té molta textura, s’hi coneixen les pinzellades sobre el paper d’acuarel·la i són precioses, a tot color. Llàstima que en la majoria dels casos predomina l’homogeneïtzació del ratolí.

De tota manera no  us podeu perdre la pàgina web del llibre amb dibuixos per descarregar de forma gratuïta i moltes coses interessants...

dilluns, 23 de gener del 2012

1001 LIBROS INFANTILES QUE HAY QUE LEER ANTES DE CRECER
Selecció: Julia Eccleshare
Il·lustrador i pròleg: Quentin Blake




Aquest sí que és un llibre de capçalera!


Està pensat per als nens i nenes, perquè sàpiguen què es poden arribar a perdre si no llegeixen; també per als pares i mares què, de vegades, no saben quins llibres escollir per llegir als seus fills; també els farà un gran servei al mestres i educadors (serà com tenir una bona txuleta ;)


Aquest volum (déu n'hi do com pesa!) és un tast dels millors llibres infantils i juvenils de tots els temps i de tots els països perfectament sistematitzat, amb fots i il·lustracions fantàstiques. Les ressenyes dels llibres estan organitzades en 5 capítols que corresponen a sengles franges d'edat però també s'inclouen un índex de títols i un altre d'autors i il·lustradors. És senzillament perfecte.


El mes passat el suplement de El País, Babèlia, n'hi dedicava un reportatge.


Badalona, 25 de gener de 2012.
ART CREA EL TEU LLIBRE
Autora: Marion Deuchars


Aquest llibre ha estat creat per l'autora Marion Deuchars en col·laboració amb el MACBA (el Museu d'Art Contemporani de Barcelona). La Marion viu a Londres i és dissenyadora gràfica, i es nota.


Ha fet un llibre que sembla  per a petits però no ho és. Més ben dit, és un llibre per a totes les edats, entretingut d'allò més.


Les seves pàgines (de paper gruixudet per poder pintar amb pintures si cal), d'un agradable color cru, estan plenes de propostes per a crear (pintar, dibuixar, retallar, imaginar,...) com els millors artistes del segle XX i més antics!


El llibre comença amb Leonardo da Vinci i repta al lector a dibuixar el somriure de la  Mona Lisa. T'hi atreveixes?


Si voleu saber més d'aquest llibre us aconsello clicar AQUÍ


I pels que us volgueu distreure amb alguns jocs de la pàgina web de l'editorial Cocobooks podeu clicar AQUÍ
Que us ho passeu bé creant, artistes!!!!!


Badalona, 25 de gener de 2012.

diumenge, 22 de gener del 2012

Henri viaja a París
Autora: Leonore Klein Il·lustracions: Saul Bass


Aquest llibre és un encant!


La seva autora és una escriptora de llibres per a nens i nenes que fa de bibliotecària a Nova York. I aquesta història és divertidíssima, tendra i ingènua com el seu protagonista, Henri.  Ell vol conèixer París i un dia decideix anar-hi...


L'il·lustrador d'aquest conte va ser un dissenyador gràfic nord-americà molt important, que va dissenyar els títols de crèdit de pel·lícules de directors de molta anomenada com Alfred Hitchcock, Otto Preminger, Stanley Kubrick o Martin Scorsese... 


En aquest conte les lletres, com els títols de crèdit de les pel·lícules, tenen protagonisme ja que formen part de cada il·lustració. Si us fixeu en la portada, entendreu el que vull dir.


Si cliqueu AQUÍ anireu a parar a la web de la editorial on hi ha penjat un vídeo que us ensenya una mica el llibre per dins :) 


Badalona, 25 de gener de 2012