dimecres, 21 de març del 2012

UN DRAC AMB MASSA FUMS
AUTORA: MARIA CARME ROCA
IL·LUSTRADOR: IGNASI BLANCH




Ja s'acosta Sant Jordi i...surten els dracs! En Fumera, el drac protagonista d'aquest conte s'acaba de despertar i s'ha de posar al dia perquè les coses han canviat molt des que se'n va anar a dormir!


La Maria Carme és una excel·lent escriptora, amb les seves històries, siguin per a petits o per a grans, pots estar segur que t'ho passaràs d'allò més bé! AQUÍ podeu conèixer la seva extensa obra, hi trobareu teca per continuar llegint després d'aquest petit conte.


Dic petit conte perquè té un format petit però de fet és un petit gran àlbum il·lustrat que ens permet gaudir dels dibuixos sempre tan expressius d'Ignasi Blanch


Correu a comprar aquesta edició especial per a Sant Jordi!





FILL DE ROJO
AUTOR: JOAN PORTELL
IL·LUSTRADOR: IGNASI BLANCH

Aquest conte és una joia! Va guanyar al 2008 el Premi Llibreter al millor àlbum il·lustrat.

Tracta d'una història de Catalunya també però d'una història ben trista que va passar durant la Guerra Civil. El llibre pretén explicar aquest fets als més joves per crear consciència del mal que fan les guerres. Els fets els explica un nen tal i com els va viure, cosa que permet veure'n una visió especialment dramàtica però senzilla alhora.

Els dibuixos expliquen tant bé la història com el mateix text tant per la interpretació dels espais com per l'expressió dels personatges que transmeten en algunes pàgines tristesa, duresa, por, indiferència i en d'altres l'alegria dels nens, aquella mena d'alegria que només ells no perden encara que s'enfonsi el món al seu voltant,... per sort!

Per saber com es va crear aquest àlbum podeu llegir AQUÍ una entrevista a l'il·lustrador i AQUÍ podeu visitar la seva pàgina web on trobareu mooooolts més dibuixos maquíssims!



LA LLEGENDA DEL MARINER DE SANT PAU
AUTOR: JOAN SOLER AMIGÓ
IL·LUSTRADORA: TXELL DARNÉ


Més llibres de llegendes catalanes!


Aquest cop es tracta d'un conte escrit per un autor local (de Badalona), Joan Soler, especialista en cultura i tradicions populars catalanes.


És una llegenda, ja transmesa per mossen Jacint Verdaguer, que explica com és que a Sant Pau de Seguries, un poble de terra endins hi podem trobar una masia que va pertànyer a un mariner.


No us penso pas explicar la història aquí, us recomano que la llegiu. Però com sempre us deixo un link on n'hi podeu fer un tast: AQUÍ (fixeu-vos a la dreta de la pàgina que podeu veure unes quantes pàgines del llibre a pantalla completa ;)


Les il·lustracions acompanyen molt bé tota la història i el protagonista és genial. Si llegiu la història veureu perquè li va tant bé tenir cap de suro !!!!


La Txell fa unes il·lustracions molt especials, quasi reciclables, amb objectes quotidians. Si visiteu aquest LINK en podeu veure unes quantes més. No us les perdeu!







EL LLIBRE I LA ROSA 
Geronimo Stilton




Als llibres de Geonimo Stilton no els cal presentació! Aquest cop el ratolí viatja a Barcelona un dia de primavera com avui per conèixer la diada. Aquesta excusa és bona per passar una bona estona amb peripècies assegurades als costat de Gerónimo.


Arran de la publicació d'aquest llibre va sorgir una polèmica perquè la versió castellana va sortir al mercat amb la il·lustració de la portada lleugerament diferent: sense cap senyera! Sí, sí heu llegit bé. El diari Ara se'n va fer ressò, ho podeu llegir i veure les diferències entre les portades clicant AQUÍ.





3 CONTES DE CATALUNYA
AUTOR: ENRIC GOMÀ 
IL·LUSTRACIONS: LLUÍS FARRÉ




Aquest és un llibre que té moltes coses bones: 

  • s'hi expliquen històries de Catalunya molt poc conegudes, anècdotes curioses
  • Enric Gomà les explica de meravella perquè ens fem un tip de riure
  • els dibuixos de Lluís Farré omplen totes les planes personalitzant els seus protagonistes

No us el podeu perdre!


Clicant AQUí podeu visitar el bloc de l'il·lustrador on hi trobareu mooooltes il·lustracions seves. Totes són fresques i divertides i, a més a més, el propi Lluís en fa cinc cèntims.