dimecres, 22 de febrer del 2012


LA INVENCIÓ D'HUGO CABRET
Autor: Brian Selznick

No és un llibre nou, però passa que ara n'han fet una pel·lícula...El llibre és per si sol una pel·lícula, val la pena llegir-lo: podeu llegir-ne les lletres o les imatges. Crec que diuen tant les unes com les altres i us ho demostraré...

...És un llibre, una novel·la gràfica que, confessaré, no havia llegit, tan sols n'havia observat els "sants" en una llibreria, fa bastant de temps. I un dia d'aquests vaig veure en un programa de la tele sobre cinema que parlaven de la pel·lícula, a punt d'estrenar, i n'explicaven l'argument. És curiós però veient el tràiler vaig tenir la sensació que ja l'havia vist feia anys i, vaig quedar realment perplexa.

Segur que tothom ja en coneix la història però, feu-me cas, no us perdeu els dibuixos originals en què es basa aquest film, perquè és un altre món!.



Visiteu la PÀGINA WEB DEL LLIBRE : hi trobareu vídeos, imatges per descarregar, informació de l'autor, i més coses...





CONTES SILENCIOSOS
Autor i il·lustrador: Benjamin Lacombe

Aquest conte  només té 8 pàgines,...però quines pàgines!
 Són escenes o millor dit, escenaris, de  vuit contes clàssics interpretats per Lacombe. I dic escenaris perquè cada pàgina és un fantàstic pop-up ple de sorpreses. 
En un d'ells hi podem trobar Naoko, protagonista d'un altre llibre seu, Els amants de la papallona. En un altre escenari hi podem trobar la mateixa germana de l'autor . Què com ho sé? Crec que només ho podràs descobrir llegint (o  mirant i tocant) aquest llibre que enamora. Lacombe  100 x  100!

Ara sí! Després de mirar aquest vídeo promocional del llibre  haureu de corre a buscar-lo, segur!



LA REINA DE LA NEU
Adaptació de Marie Diaz
Il·lustracions de  Miss Clara


La fada de  La Reina de la Neu d'Andersen és una de les fades més perverses que he conegut mai, i mira que n'he conegut, amb els anys que fa que llegeixo contes! Un ésser dolent, com no n'hi ha d'altre, que manipula els sentiments dels infants, ecccs! Però alhora és un conte que no pots deixar fins al final. 


Que no l'has llegit?? Doncs no et pots perdre aquesta adaptació lliure de Marie Diaz de totes les rondalles de l'obra La Reina de la Neu una història plena de tendresa i amistat.


És un llibre amb tapa dura, ben editat, amb paper sense lluentors cosa que  va de primera al tipus d'il·lustracions.


La il·lustradora, Miss Clara (pseudònim de Claire Guiral)fa unes il·lustracions molt especials i una mica inquietants que, de vegades, ens fan pensar que són una fotografia d'un diorama. És possible?


Podeu visitar el seu BLOG , que és realment especial a veure si ho esbrineu...si us plau, expliqueu-m'ho en un comentari aquí mateix!

dimarts, 21 de febrer del 2012

CUENTOS DE SHAKESPEARE
ADAPTACIÓ de Andrew Matthews
Il.lustracions de Angela Barrett


La parella d'autors que han fet possible aquest llibre són de renom internacional. Tots dos, escriptor i il·lustradora han estat guardonats amb importants premis dins del món de la literatura infantil i juvenil.


En aquesta ocasió s'han escollit 8 obres teatrals de Shakespeare...


El somni d'una nit d'estiu 
Enric V
Romeu i Julieta
Macbeth
Antoni i Cleopatra
Nit de reis
Hamlet
La tempesta


...que s'han adaptat en forma de conte, quasi bé hauríem de dir, en forma de thriller, ja que sóm molt emocionants i trepidants.


La publicació és de molt bona qualitat, amb unes tapes dures i gruixudes com les d'abans, amb una magnífica sobrecoberta, amb la il·lustració més bonica de tot el llibre, si se'm permet de dir-ho. El paper és lluent, paper couché, que fa lluir el tipus de dibuix que ens ofereix la seva autora.Les il·lustracions (la majoria editades en un format massa petit per al meu gust) són suaus, recreen ambients  de tota mena que ens ajuden a fer una immersió en aquesta lectura que ens atrapa.


Us recomano la PÀGINA WEB on l'editorial exposa algunes de les il·lustracions d'aquest fantàstic llibre.
LA INSPIRACIÓ ADORMIDA 


Autora:Sílvia G. Guirado
Il·lustradors: David Garcia Forés, Desiree Arancibia, Maria García Pérez

Un llibre contra la tristesa. Qui no el necessita avui dia?

La Sílvia ja havia escrit fa un parell d’anys, diguem-ne , la primera part d’aquest llibre, Els colors oblidats. Un viatge al món dels contes i de la imaginació amb la seva protagonista, la Carmesina.  En aquest nou llibre alguna cosa li passa a la Carmesina, sembla que no es troba bé. Qui li està prenent els seus colors? Per què està cada dia més trista?

El seu nou amic, Gat Negre, l’ajudarà a esbrinar què coi està passat!

És un llibre recomanat per a nens i nenes d’uns 10 anys perquè té mooooltes pàgines per llegir. Tanmateix, les il·lustracions són molt dolces, els ull grossos de la protagonista ens recorden a l’estil dels còmics manga però el tractament de la imatge és ben diferent. Hi ha algunes pàgines on la il·lustració té molta textura, s’hi coneixen les pinzellades sobre el paper d’acuarel·la i són precioses, a tot color. Llàstima que en la majoria dels casos predomina l’homogeneïtzació del ratolí.

De tota manera no  us podeu perdre la pàgina web del llibre amb dibuixos per descarregar de forma gratuïta i moltes coses interessants...