dilluns, 23 de gener del 2012

1001 LIBROS INFANTILES QUE HAY QUE LEER ANTES DE CRECER
Selecció: Julia Eccleshare
Il·lustrador i pròleg: Quentin Blake




Aquest sí que és un llibre de capçalera!


Està pensat per als nens i nenes, perquè sàpiguen què es poden arribar a perdre si no llegeixen; també per als pares i mares què, de vegades, no saben quins llibres escollir per llegir als seus fills; també els farà un gran servei al mestres i educadors (serà com tenir una bona txuleta ;)


Aquest volum (déu n'hi do com pesa!) és un tast dels millors llibres infantils i juvenils de tots els temps i de tots els països perfectament sistematitzat, amb fots i il·lustracions fantàstiques. Les ressenyes dels llibres estan organitzades en 5 capítols que corresponen a sengles franges d'edat però també s'inclouen un índex de títols i un altre d'autors i il·lustradors. És senzillament perfecte.


El mes passat el suplement de El País, Babèlia, n'hi dedicava un reportatge.


Badalona, 25 de gener de 2012.
ART CREA EL TEU LLIBRE
Autora: Marion Deuchars


Aquest llibre ha estat creat per l'autora Marion Deuchars en col·laboració amb el MACBA (el Museu d'Art Contemporani de Barcelona). La Marion viu a Londres i és dissenyadora gràfica, i es nota.


Ha fet un llibre que sembla  per a petits però no ho és. Més ben dit, és un llibre per a totes les edats, entretingut d'allò més.


Les seves pàgines (de paper gruixudet per poder pintar amb pintures si cal), d'un agradable color cru, estan plenes de propostes per a crear (pintar, dibuixar, retallar, imaginar,...) com els millors artistes del segle XX i més antics!


El llibre comença amb Leonardo da Vinci i repta al lector a dibuixar el somriure de la  Mona Lisa. T'hi atreveixes?


Si voleu saber més d'aquest llibre us aconsello clicar AQUÍ


I pels que us volgueu distreure amb alguns jocs de la pàgina web de l'editorial Cocobooks podeu clicar AQUÍ
Que us ho passeu bé creant, artistes!!!!!


Badalona, 25 de gener de 2012.

diumenge, 22 de gener del 2012

Henri viaja a París
Autora: Leonore Klein Il·lustracions: Saul Bass


Aquest llibre és un encant!


La seva autora és una escriptora de llibres per a nens i nenes que fa de bibliotecària a Nova York. I aquesta història és divertidíssima, tendra i ingènua com el seu protagonista, Henri.  Ell vol conèixer París i un dia decideix anar-hi...


L'il·lustrador d'aquest conte va ser un dissenyador gràfic nord-americà molt important, que va dissenyar els títols de crèdit de pel·lícules de directors de molta anomenada com Alfred Hitchcock, Otto Preminger, Stanley Kubrick o Martin Scorsese... 


En aquest conte les lletres, com els títols de crèdit de les pel·lícules, tenen protagonisme ja que formen part de cada il·lustració. Si us fixeu en la portada, entendreu el que vull dir.


Si cliqueu AQUÍ anireu a parar a la web de la editorial on hi ha penjat un vídeo que us ensenya una mica el llibre per dins :) 


Badalona, 25 de gener de 2012
EL LIBRO NEGRO DE LOS COLORES
Autora: Menena Cottin Il·lustradora: Rosana Faría




En lloc de la foto de la portada he volgut posar aquest vídeo perquè aquest és un llibre diferent.Si us l'heu mirat ja sabeu de què us parlo. És un llibre que pretén fer-nos llegir d'una altra manera a com estem acostumats. Amb el seu format tan especial hem de llegir com si fóssim una mica cecs, per força. És un llibre que parla de colors, de textures, de gustos i olors i, tanmateix, és negre. Completament negre.


No m'estranya que guanyés tants premis quan es va publicar!


En la web de l'editorial el podeu fullejar: cliqueu AQUÍ


Badalona, 25 de gener de 2012
LA PORTA DELS TRES PANYS
Autora: Sònia Fernández-Vidal
Il·lustrador: Oriol Malet


Per llegir aquest llibre hauríeu de conèixer 
el gat d'Schrödinger
Sí, sí és aquest que surt a la portada però si voleu saber com es va fer famós (la seva història veritable) podeu clicar AQUÍ
I si després de llegir el que hi posa a l'enllaç encara no ho heu entès bé podeu mirar aquest vídeo


Ara ja podeu llegir l'aventura d'en Nico, el protagonista d'aquesta engrescadora novel·la plena d'enigmes per resoldre. En Niko és un noi de 14 anys que un bon matí tria un camí diferent de l'habitual per anar a l'institut i troba una casa que no havia vist mai. Atret pel misteri, hi entra i es trobarà immers en un univers estrany. Dins del món quàntic passen coses sorprenents: un univers es crea del no-res, un taller de rellotgeria ofereix viatges a la velocitat de la llum i un gat apareix i desapareix alhora. El que en Niko no sap és que té una missió important; per sort l'ajudaran uns nous amics que acaba de fer en aquest curiós món.




La seva autora, la Sònia, és llicenciada en Física i doctora en Informació i Òptica Quàntica i, a més a més, és molt simpàtica! Al programa de ràdio El matí de Catalunya Ràdio li van fer una entrevista:

També us pot agradar aquesta altra on la mateixa Sònia ens parla del gat de Schrödinger:

Segur que us agradaaaaaaa!

Badalona, 25 de gener de 2012